מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

broth – מילון אנגלי-עברי

מילים נרדפות: soup
Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
broth
(ש"ע) מרק בשר

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
ציר (מזון)

בבישול, ציר (צרפתית: Bouillon, מבוטא: בויון) הוא נוזל צלול המהווה תמצית של טעמים. הציר משמש כבסיס לרטביםמרקים ועוד. הציר מופק על ידי בישול איטי של מוצרי מזון בתוך מים. הבישול האיטי מביא לכך שנוזלים המצויים בתוך המזון עוברים אל המים, ויחד עמם הטעם והריח האופייני למזון. בגמר הבישול מסוננים החוצה ה"מוצקים", על מנת לקבל את הנוזל הצלול המהווה את הציר.

ישנם ארבעה צירים "קלאסיים":

  • ציר ירקות: מופק בדרך כלל מירקות שורש כבצלסלרי וגזר. לציר צבע צהוב חיוור. ראו לדוגמה, ציר במטבח הבריטי - ויקון.
  • ציר עוף: לירקות מתווסף בשר עוף. לציר צבע צהוב עמוק והוא מכיל כמות רבה של ג'לטין.
  • ציר בקר: ישנם שני סוגים - בהיר (מכונה גם ציר עגל) וכהה. לציר הכהה צבע חום עמוק.
  • ציר דגים: צבעו צהוב חיוור עד חסר צבע.

להכנת הצירים ניתן להשתמש בעצמות, בשר, ועור. העצמות מכילות פחות חומרי טעם אבל יותר ג'לטין. לעומתן, הבשר מכיל יותר חומרי טעם ופחות ג'לטין.


להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה
Gali's Gastronomical Glossaryהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Broth
מרק צח (של עוף או בשר)

broth – מילון אנגלי-אנגלי

מילים נרדפות: soup
Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
broth
n. clear soup made from concentrated meat or fish stock

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Broth
Broth is a liquid food preparation, typically consisting of water, in which bonesmeatfishcereal grains, or vegetables have been simmered. Broth is used as a basis for other edible liquids such as soupgravy, or sauce. It can be eaten alone or with garnish. If other ingredients are used, such as ricepearl barley or oats, it is then generally called soup.

See more at Wikipedia.org...

 
Viktor Ferdinand Brotherus
Viktor Ferdinand Brotherus (28 October 1849, Sund, Åland – 9 February 1929), Finnish botanist who studied the mosses (Bryophyta), best known for authoring the treatment of 'Musci' in Engler and Prantl's Die Naturlichen Pflanzenfamilien.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
broth

Noun
1. liquid in which meat and vegetables are simmered; used as a basis for e.g. soups or sauces; "she made gravy with a base of beef stock"
(synonym) stock
(hypernym) soup
(hyponym) liquor, pot liquor, pot likker
2. a thin soup of meat or fish or vegetable stock
(hypernym) soup
(hyponym) barley water


Babylon English-Czechהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
broth
n. hustá polévka z masa a zeleniny

Babylon English-Polishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
broth
Rzecz. zupa





© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9