מרק – מילון עברי-עברי
רק
(מ"ח)
בלבד, אך ורק, מילה המורה על יחוד מתוך הכלל, מילת הגבלה; חוץ מ-, מילת הסתייגות
מרק
(ז')
מין מאכל נוזלי, נוזלים שהתבשל בהם משהו, רוטב, ציר, בלילה
(ז')
מטבע גרמני, יחידת מטבע בגרמניה, 100 פניג
(ז')
טיט דביק, דבק איטום, חומר אטימה, סיליקון
למרק
(פ')
ללטש, למרט, לצחצח, להבריק, לשפשף, להחליק, לנקות, לעשות פוליש; לטהר, לכפר, למחול, לסלוח
מורק
(פ')
לוטש, מורט, צוחצח, הוברק, שופשף, הוחלק, נוקה, עבר פוליש, נעשה בוהק; טוהר, כופר, נמחל, נסלח
להתמרק
(פ')
להיעשות ממורק, להיעשות ממורט, לעבור צחצוח, לעבור ליטוש; להיסלח, להתכפר, להימחל
למרק (>>מירק)
(פ')
ללטש, למרט, לצחצח, להבריק, לשפשף, להחליק, לנקות, לעשות פוליש; לטהר, לכפר, למחול, לסלוח
מרק
מרק הוא תבשיל
נוזלי המקבל את טעמו ממרכיבים שונים שהתבשלו בנוזל. את המרק בדרך כלל לוגמים חם, אך ישנם מרקים הנלגמים קרים, בהם גם מרקים מתוקים המוגשים לקינוח. טעמו של המרק נוצר על ידי מיצוי טעמם של המרכיבים המתבשלים בו, תוך כדי הבישול, ובעזרת המרק ניתן למצות את טעמם של מאכלים שבצורה אחרת קשה לאכול אותם, כגון חלקי בשר קשה, גרעינים, דגנים ושורשים. את המרקים מכינים ממגוון רחב מאוד של מרכיבים. המרק נאכל כבר בימי קדם, עוד לפני שהומצא ה
סיר. אז בושל המרק בתוך בורות שלתוכם הוכנסו אבנים לוהטות או הוכן בתוך קיבותיהם של בעלי חיים. תקופות רבות נחשב המרק ל"אוכל של עניים", כיוון שאף אם המרק היה דל במרכיבים תזונתיים, הנוזלים שבו מילאו את הקיבה. כמו כן, המרק זול במיוחד מפני שרובו הוא מים וניתן להכין אותו משאריות של מאכלים אחרים.כיום ניתן לפשט את הכנת המרק באמצעות
אבקות המרק המאפשרות הכנה מהירה או תיבול מן המוכן.
אנדריסן, מרק (Andreesen, Marc)
אנדריסן, מרק (נולד 1971), אחד משני המפתחים המקוריים של הדפדפן הגרפי, ומאוחר יותר שותף לייסודה של חברת נטסקייפ (NetScape).
אנדריסן התעניין במחשבים כתחביב בלבד בצעירותו, והתחיל ללמוד לתואר במדעי המחשב באוניברסיטת אילינוי רק אחרי שנכשל...