פודינג – מילון עברי-עברי
פודינג
(ז')
חביצה, מין קינוח, ממתק מוקצף, מנה אחרונה
פודינג
פּוּדִינְג,
רַפְרֶפֶת או
חֲבִיצָה הוא
קרם מתוק קרוש אך רך, שמוגש קר, ולרוב נאכל לקינוח. פודינג מבוסס לרוב על אבקת עמילן, ג'לטין או אורז, ונוזל כמו חלב או שמנת (לעתים משתמשים בקצפת במקום שמנת), בתוספת חומרי טעם כגון שוקולד או וניל ולעתים הפודינג מבוסס על ביצים. ניתן לקנות אבקת פודינג מוכנה, שבתוכה חומרי טעם וחומר מקשה. ניתן להכין פודינג עם מגוון רחב מאוד של טעמים, חלקם אף לא מתוקים. הטעמים המתוקים דומים לאלה של
גלידה, וכוללים בננה, פירות יער, אגוזים ועוד. קיים גם פודינג אורז. ישנם גם טעמים שונים, כמו פודינג דגים ופודינג גזר.