שוקולד – מילון עברי-עברי
שוקולד
(ז')
ממתק פופולרי, תערובת מוצקה של גרעיני קקאו טחונים, טבלת קקאו וסוכר
שוקולד
שוקולד הוא
ממתק העשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו הטרופי (Theobroma cacao; "תאוברומה" ביוונית 'מזון האלים'). השוקולד הוא שילוב של מוצקי קקאו וסוכר בשילוב מרכיבים נוספים - לציטין, שתפקידו לסייע ביצירת אמולסיה בין המרכיבים, ולעתים ונילין כרכיב טעם. השוקולד מכיל אנדורפינים המשפיעים על המוח וגורמים להשראת תחושה טובה, אך חומרים אלה מתפרקים במערכת העיכול, והכמות שמגיעה אל המוח כאשר הקקאו נצרך באכילה היא זניחה. ישנם שלושה
זנים של עצי קקאו אשר בפוליהם משתמשים לצורך הכנת שוקולד. היקר, המבוקש והנדיר ביותר הוא הקריולו, המשמש כ־10% מתעשיית השוקולד. לפולים של עץ זה טעם מריר פחות וארומטי יותר מאשר שאר פולי הקקאו. פורסטרו הוא הזן הפורה ביותר, בו משתמשים ב־80% מתעשיית השוקולד, ואילו ה־10% הנותרים הם מזן המכונה טריניטריו שהוא הכלאה של שני הזנים האחרים. בעל מקצוע העובד עם שוקולד ומייצר פרלינים ומוצרי שוקולד נקרא "
שוקולטייר" (מצרפתית: Chocolatier).