מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

sucrose – מילון אנגלי-עברי

מילים נרדפות: plant product, disaccharide
Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
sucrose
(ש"ע) סוכר-קנה; סכרוזה

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
סוכרוז

סוכרוז (Sucrose - סוכר לבן) הוא דו-סוכר (דיסכריד), המהווה מרכיב עיקרי בקנה סוכר ובסלק סוכר, ולאחר מיצוי, ניקוי וגיבוש הופך לסוכר הלבן המוכר בשימוש יומיומי. כל מולקולה של סוכרוז מורכבת ממולקולה של גלוקוז המחוברת בקשר גליקוזידי למולקולה של פרוקטוז. סוכרוז הוא הצורה העיקרית שבה פחמימות עוברות בין תאים בצמח.

להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה
Gali's Gastronomical Glossaryהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Sucrose
סכרוזה, סוכרוזה, סוכר-קנה (סוכר המופק מקני סוכר)

sucrose – מילון אנגלי-אנגלי

מילים נרדפות: plant product, disaccharide
Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
sucrose
n. variety of sugar derived from sugar beets and sugar cane

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Sucrose
Sucrose is a common, naturally occurring carbohydrate found in many plants and plant parts. Saccharose is an obsolete name for sugars in general, especially sucrose. The molecule is a disaccharide combination of the monosaccharides glucose and fructose with the formula C12H22O11.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
sucrose

Noun
1. a complex carbohydrate found in many plants and used as a sweetening agent
(synonym) saccharose
(hypernym) disaccharide
(hyponym) galactose, brain sugar


Babylon English-Czechהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
sucrose
n. sacharóza

Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913)הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Sucrose
(n.)
A common variety of sugar found in the juices of many plants, as the sugar cane, sorghum, sugar maple, beet root, etc. It is extracted as a sweet, white crystalline substance which is valuable as a food product, and, being antiputrescent, is largely used in the preservation of fruit. Called also saccharose, cane sugar, etc. By extension, any one of the class of isomeric substances (as lactose, maltose, etc.) of which sucrose proper is the type.
  

Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913), edited by Noah Porter. About




© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9