ענב – מילון עברי-עברי
לענוב
(פ')
לענוד עניבה, לקשור עניבה, ללבוש עניבה, לקשור, לכרוך, לחבר בלולאה הניתנת להתרה, להדק
ענב
(ז')
פרי הגפן, גרגר באשכול
להיענב
(פ')
להיענד, להיקשר, להילבש (עניבה), להיכרך, להתחבר ע"י לולאה בניתנת להתרה, להתהדק
להתענב
(פ')
להיענד, להיקשר, להילבש (עניבה), להיכרך, להתחבר ע"י לולאה בניתנת להתרה, להתהדק, להיצמד
ענב
ה
ענב הוא פרי גפן היין. זהו ענבה, פרי לא קלימקטרי בעל זג (קליפה) דק ועשיר בצבענים וציפה מימית, שבתוכה 4-0 חרצנים. צבע הענב משתנה בתלות זן הגפן, והוא יכול להיות סגול, אדום, ורוד או ירוק. צורת הענבים היא אליפטית. קיימים מאות זני ענבים, הנחלקים באופן מסורתי לענבי יין, המיועדים לייצור יין וגראפה, ענבי שולחן, המיועדים לאכילה כמות שהם, וענבי שולחן ויין, המתאימים לשני הייעודים. בנוסף, יכולים הענבים להצרך בצורת צימוקים, ריבה, ג'לי, חומץ, תמצית זרעי ענבים, שמן זרעי ענבים, צ'ורצ'חלה (ממתק קווקזי מסורתי) או דבשה. גם לחרצנים שימוש חשוב לתעשיית שמן מזרעי ענבים המשמש לעיסוי ולרפואה.