גראפה (איטלקיתGrappa), בעברית גפתה, הוא משקה אלכוהולי המופק מגפת ענבים. למרות שאת הגראפה מייצרים בשיטת ברנדי, הוא אינו רשאי להיקרא כך מפני שאינו מופק מפרי הענבים אלא מדורכאות הענבים שכבר נסחטו לשם יצירת יין. הגראפה מכיל בין 30 ל-60 אחוזי אלכוהול.
גראפה (איטלקיתGrappa), בעברית גפתה, הוא משקה אלכוהולי המופק מגפת ענבים. למרות שאת הגראפה מייצרים בשיטת ברנדי, הוא אינו רשאי להיקרא כך מפני שאינו מופק מפרי הענבים אלא מדורכאות הענבים שכבר נסחטו לשם יצירת יין. הגראפה מכיל בין 30 ל-60 אחוזי אלכוהול.