מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

טקילה – מילון עברי-אנגלי

לצערנו, לא נמצאו תוצאות באנגלית עבור "טקילה"
Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
טקילה

טֶקילה (אנגלית: Tequila) הוא משקה אלכוהולי חזק ממשפחת המשקאות הלבנים, המיוצר אך ורק באזורים ספציפיים בחמש מדינות במקסיקו, בעיקר בסביבות העיר טקילה, במדינת חליסקו שבמקסיקו. הטקילה מיוצרת מהליבה של שיח אגבה מדברי, הנקרא אגבה כחולה (שם מדעי: Agave tequilana), והנפוץ במקסיקו (הוא אינו סוג של קקטוס, למרות האמונה הרווחת).

המותג "טקילה" נתון בשליטת הממשלה המקסיקנית. כדי לייצר טקילה, יש לעמוד בסט תקנות מפורט, הנאכף על ידי מועצת ויסות הטקילה המקסיקנית. כדי שמשקה יורשה לשאת את השם "טקילה", עליו לעמוד בתנאים רבים. התנאים הבולטים הם:

  • על המשקה להיות מיוצר במקסיקו, באזור המורשה לייצר טקילה
  • עליו להיות מיוצר מלפחות 51% אגבה כחולה
  • על הבקבוק צריכה להופיע חותמת רשמית, המכילה את מספור המזקקה, אחוז האלכוהול במשקה צריך לנוע בין 35% ל-49% אלכוהול (רמת האלכוהול הנפוצה בטקילה היא 38%-40%).
 מֶסְקָל הוא משקה אלכוהולי הדומה לטקילה, אולם הוא יכול להכיל סוגים שונים של אגבה במינונים שונים. לעתים, המסקל מבוקבק עם זחל עש בפנים, התוקף את צמח האגבה. הזחל נקרא בפי העם תולעת (בספרדית: גוּסנוֹ). בעת הכנת מסקל, קולים את ליבת האגבה, ולכן טעמו של המשקה הוא מעושן.

להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה

טקילה – מילון עברי-עברי

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
טקילה

טֶקילה (אנגלית: Tequila) הוא משקה אלכוהולי חזק ממשפחת המשקאות הלבנים, המיוצר אך ורק באזורים ספציפיים בחמש מדינות במקסיקו, בעיקר בסביבות העיר טקילה, במדינת חליסקו שבמקסיקו. הטקילה מיוצרת מהליבה של שיח אגבה מדברי, הנקרא אגבה כחולה (שם מדעי: Agave tequilana), והנפוץ במקסיקו (הוא אינו סוג של קקטוס, למרות האמונה הרווחת).

המותג "טקילה" נתון בשליטת הממשלה המקסיקנית. כדי לייצר טקילה, יש לעמוד בסט תקנות מפורט, הנאכף על ידי מועצת ויסות הטקילה המקסיקנית. כדי שמשקה יורשה לשאת את השם "טקילה", עליו לעמוד בתנאים רבים. התנאים הבולטים הם:

  • על המשקה להיות מיוצר במקסיקו, באזור המורשה לייצר טקילה
  • עליו להיות מיוצר מלפחות 51% אגבה כחולה
  • על הבקבוק צריכה להופיע חותמת רשמית, המכילה את מספור המזקקה, אחוז האלכוהול במשקה צריך לנוע בין 35% ל-49% אלכוהול (רמת האלכוהול הנפוצה בטקילה היא 38%-40%).
 מֶסְקָל הוא משקה אלכוהולי הדומה לטקילה, אולם הוא יכול להכיל סוגים שונים של אגבה במינונים שונים. לעתים, המסקל מבוקבק עם זחל עש בפנים, התוקף את צמח האגבה. הזחל נקרא בפי העם תולעת (בספרדית: גוּסנוֹ). בעת הכנת מסקל, קולים את ליבת האגבה, ולכן טעמו של המשקה הוא מעושן.

להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה




© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9