קלייה – מילון עברי-עברי
קלייה
(נ')
צלייה, חימום, אפייה, בישול, טיגון, ליבון, חריכה
קלייה
קלייה היא שיטת
בישול המייבשת סוגי מזון מסוימים באמצעות שימוש בחום יבש (בין אם מדובר באש גלויה, ובין אם מדובר בתנור). הקלייה גורמת לייבוש המזון באמצעות אידוי הנוזלים שבו, וכן לקרמליזציה של הסוכרים שבמזון, ולכן משנה את טעמו של המזון הניקלה.
קליה (Kalya)
קליה, קיבוץ במדבר יהודה לחופו הצפוני ים המלח, כ-10 ק"מ מדרום ליריחו. נקרא על שמו של מפעל "קליה" לייצור אשלגן, שהוקם ב-1930 בחוף ים המלח. ואולם לאחר הקמת הקיבוץ נכתב שמו לעיתים בראשי תיבות - קלי"ה ("קם לתחיה ים המלח").
קליה הוקמה...