גַנַאש או הגַאנַאש (בצרפתית: Ganache - מילולית "טיפש") הוא תערובת של שמנת מתוקה ושוקולד מריר המשמשת לעיטור, למילוי, הקצפה וציפוי מיני מאפה (בעיקר עוגות ועוגיות אך גם למילוי פטיפורים ולהכנת טראפלס). גנאש ניקרא גם: "קרם פריזיאן" (קרם פריזאי), או "קרם שוקולד" .
גַנַאש או הגַאנַאש (בצרפתית: Ganache - מילולית "טיפש") הוא תערובת של שמנת מתוקה ושוקולד מריר המשמשת לעיטור, למילוי, הקצפה וציפוי מיני מאפה (בעיקר עוגות ועוגיות אך גם למילוי פטיפורים ולהכנת טראפלס). גנאש ניקרא גם: "קרם פריזיאן" (קרם פריזאי), או "קרם שוקולד" .