ברביקיו – מילון עברי-עברי
ברביקיו
(ז')
אסכלה, שבכה לצליית בשר, מנגל, רשת לצליית בשר, גריל; בשר צלוי, בשר על האש; מסעדה המתמחה בהכנת צלי; פיקניק לצליית בשר על האש, מסיבה צלייה תחת כיפת השמיים
מנגל
צליית בשר על רשת מקובלת ברחבי העולם. בארצות הברית, המתקן, המנהג ואופן ההכנה מכונים "ברביקיו". שם זה התקבל בשפות רבות. בארגנטינה, השם המקובל הוא "אסאדו", ובדרום אפריקה "בראי" (Braai). בקרב יוצאי עיראק בישראל מכונה המנגל ג'אפוף. הביטויים הישראליים העממיים המקובלים לצליית בשר באמצעות מנגל הם "לעשות על האש" או "למנגֵל". הפעולה, שבעזרתה מסיטים
אוויר ("עושים רוח"), ויחד איתו את החמצן שהוא מכיל, לכיוון מקור האש כדי ללבּותה, נקראת "לנפנף". בישראל, המנגל הפך לנוהג עממי נפוץ בחגים רבים, ובמיוחד ביום העצמאות.