מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

roux – מילון אנגלי-עברי

מילים נרדפות: concoction, mixture, intermixture
Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
roux
(ש"ע) (בישול) תערובת של קמח ושומן לעיבוי רוטב או מרק

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
רביכה

במטבח הצרפתי, רְבִיכָהצרפתית: Roux, "רוּ") היא תערובת של קמח ושומן המשמשת להסמכת רטבים ומרקים.

להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה
Gali's Gastronomical Glossaryהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
roux
גורם מעבה לרטבים ומרקים המוכן מקמח ושומן

roux – מילון אנגלי-אנגלי

מילים נרדפות: concoction, mixture, intermixture
Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
roux
n. (Cookery) mixture which is made with flour and fat and then cooked briefly and used as base for sauce or soup

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Roux
Roux is flour and fat cooked together and used to thicken sauces. The fat is butter in French cuisine, but may be lard or vegetable oil in other cuisines. The roux is used in three of the mother sauces of classical French cookingbéchamel saucevelouté sauce, and espagnole sauceClarified buttervegetable oils, bacon drippings or lard are commonly used fats. It is used as a thickener for gravy, other saucessoups and stews. It is typically made from equal parts of flour and fat by weight.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
roux

Noun
1. a mixture of fat and flour heated and used as a basis for sauces
(hypernym) concoction, mixture, intermixture


Babylon French-Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
roux
adj. red, redhead, ginger
 
roux
nm. sorrel, herbaceous plant with sour-tasting edible leaves; reddish-brown color; reddish brown horse

Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913)הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Roux
(n.)
A thickening, made of flour, for soups and gravies.
  

Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913), edited by Noah Porter. About




© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9