מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

ratafia – מילון אנגלי-עברי

מילים נרדפות: liqueur, cordial, macaroon
Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
ratafia
(ש"ע) ליקר מתוק העשוי מחליטת פירות או שקדים או אגוזים אחרים בברנדי; אפיפית בטעם ליקר זה

Gali's Gastronomical Glossaryהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
ratafia


ratafia – מילון אנגלי-אנגלי

מילים נרדפות: liqueur, cordial, macaroon
Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
ratafia
n. sweet liqueur made by infusing fruits or almonds or other nuts in brandy; biscuit flavored with ratafia liqueur

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Ratafia
Ratafia is a term used for two types of sweet alcoholic beverage, either a fortified wine or a fruit-based beverage. The latter type is a liqueur or cordial flavoured with lemon peel, herbs in various amounts (nutmegcinnamonclovemintrosemaryanise, etc.) typically combined with sugar. It may also be prepared with peach or cherry kernels, bitter almonds, or other fruits, as many different varieties are made. The same name is given to a flavouring essence resembling bitter almonds, and also to a light biscuit. The former type is a type of mistelle, a mixture of marc brandy and the unfermented juice of the grape, and it is the type of Ratafia produced in France.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
ratafia

Noun
1. sweet liqueur made from wine and brandy flavored with plum or peach or apricot kernels and bitter almonds
(synonym) ratafee
(hypernym) liqueur, cordial
(substance-meronym) brandy
2. macaroon flavored with ratafia liqueur
(synonym) ratafia biscuit
(hypernym) macaroon


Babylon Italian-Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
ratafià
nm. ratafia, ratafee, fresh fruit liqueur

Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913)הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Ratafia
(n.)
A spirituous liquor flavored with the kernels of cherries, apricots, peaches, or other fruit, spiced, and sweetened with sugar; -- a term applied to the liqueurs called noyau, cura/ao, etc.
  

Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913), edited by Noah Porter. About




© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9