מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

pesto – מילון אנגלי-עברי

מילים נרדפות: sauce
Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pesto
(ש"ע) פסטו, רוטב ירוק איטלקי (תערובת של ריחן טרי, צנוברים, שום, גבינת פרמזן ושמן זית)

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
פסטו

פסטו (pesto) הוא מאכל איטלקי, המוכן באופן מסורתי מריחן, מצנוברים, משום, משמן זית ומגבינת פרמזן או פקורינו כתושים בעלי ומכתש. הפסטו משמש כרוטב לפסטה, כממרחתיבול למרק ועוד.

להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה
Gali's Gastronomical Glossaryהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Pesto
פסטו (רוטב איטלקי שבסיסו בזיליקום)

Esperanto al la hebreaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pesto
מגפה

pesto – מילון אנגלי-אנגלי

מילים נרדפות: sauce
Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pesto
n. green Italian sauce (made with ground basil leaves, pine nuts, garlic, Parmesan cheese and olive oil)

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Pesto
Pesto or, in extenso, pesto alla genovese , is a sauce originating in Genoa, the capital city of LiguriaNorthern Italy. It traditionally consists of crushed garlic, European pine nuts, coarse salt, basil, Parmigiano-Reggiano (Parmesan cheese) and pecorino sardo (cheese made from sheep's milk), all blended with olive oil.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
Babylon French-Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pesto
nm. pesto, green Italian sauce

Babylon Italian-Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pesto
adj. crushed, smashed, ground
 
pesto
nm. pesto, typically Genoese sauce
 
pestare
v. pound, grind, pestle; trample on; beat

Dictionary Of Cooking And Food Termsהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Pesto
Pesto is an Italian basil sauce. Many variations of this sauce exist including different nut based pestos, different herb based pestos, sun dried tomato pesto, and black olive pesto. Here is a basic low fat version: 2 tablespoons olive oil, 1 tablespoon nonfat plain yogurt, 2 teaspoons lemon juice, 1/4 cup Parmesan cheese, grated, 1 tablespoon pine nuts, 3 cloves garlic, 1 cup fresh basil, firmly packed. Place all ingredients in blender until almost smooth. Pesto tastes great with pasta, pizza, bread, meats, risottos, or stirred into soups.





© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9