מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

pectin – מילון אנגלי-עברי

מילים נרדפות: cellulose
Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pectin
(ש"ע) פקטין (חומר יוצר קרישים המצוי בפירות ומשמש להכנת ריבות)

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
פקטין

פקטין הוא רב-סוכר המצוי בדופן התא בתאים צמחיים. הפקטין מהווה מרכיב חשוב בדפנות תאים בפירות. בסוף תהליך הפירוק שלו הופך פקטין לחומצה פקטינית. פירוק זה במהלך הבשלת הפרי הופך אותו לרך יותר. תפוחים, שזיפים ותפוזים מכילים כמויות ניכרות של פקטין, בעוד שהוא נדיר בתותי שדה.

להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה

pectin – מילון אנגלי-אנגלי

מילים נרדפות: cellulose
Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pectin
n. carbohydrate substance used in jellies medications and other products

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Pectin
Pectin (from , "congealed, curdled") is a structural heteropolysaccharide contained in the primary cell walls of terrestrial plants. It was first isolated and described in 1825 by Henri Braconnot. It is produced commercially as a white to light brown powder, mainly extracted from citrus fruits, and is used in food as a gelling agent, particularly in jams and jellies. It is also used in fillings, medicines, sweets, as a stabilizer in fruit juices and milk drinks, and as a source of dietary fiber.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pectin

Noun
1. any of various water-soluble colloidal carbohydrates that occur in ripe fruit and vegetables; used in making fruit jellies and jams
(hypernym) cellulose
(substance-holonym) Kaopectate


Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913)הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Pectin
(n.)
One of a series of carbohydrates, commonly called vegetable jelly, found very widely distributed in the vegetable kingdom, especially in ripe fleshy fruits, as apples, cranberries, etc. It is extracted as variously colored, translucent substances, which are soluble in hot water but become viscous on cooling.
  

Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913), edited by Noah Porter. About
The Glossary of the American Council on Science and Healthהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pectin
Any of a class of cell-wall adhesives found, for example, in apples.






© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9