מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

glycerin – מילון אנגלי-עברי

מילים נרדפות: alcohol
Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
glycerin
(ש"ע) גליצרין (נוזל מתוק ושקוף המשמש לרפואה, לייצור מזון ולתעשיות שונות)

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
גליצרול

גליצרול (Glycerol) הוא תרכובת אורגנית פשוטה בעלת חשיבות עליונה בכל הייצורים החיים שכן היא חיונית ליצירת טריגליצרידים וכן בתעשייה, התרכובת מורכבת מאטומי פחמןמימן וחמצן. הגליצרול הוא דליק. נוסחתו של גליצרול היא C3H8O3, ובהצגה פחות כללית: CH2OHCHOHCH2OH.

להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה

glycerin – מילון אנגלי-אנגלי

מילים נרדפות: alcohol
Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
glycerin
n. glycerine, glycerol, sweet colorless viscous syrupy liquid (used in medicine, cosmetics and food manufacturing)

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Glycerol
Glycerol (also called glycerine or glycerin; see spelling differences) is a simple polyol (sugar alcohol) compound. It is a colorless, odorless, viscous liquid that is widely used in pharmaceutical formulations. Glycerol has three hydroxyl groups that are responsible for its solubility in water and its hygroscopic nature. The glycerol backbone is central to all lipids known as triglycerides. Glycerol is sweet-tasting and is non-toxic.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
glycerin

Noun
1. a sweet syrupy trihydroxy alcohol obtained by saponification of fats and oils
(synonym) glycerol, glycerine
(hypernym) alcohol


Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913)הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Glycerin
(n.)
Alt. of Glycerine
  

Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913), edited by Noah Porter. About
Dictionary Of Cooking And Food Termsהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Glycerin
A clear, sweet syrupy liquid extracted from animal fats and vegetable oils, and is a by-product of soap manufacturing. It is used (in small amounts) in certain cake, pastry, and icing mixtures. The reason being that it is able to draw moisture from the air, keeping these products most and extending their shelf life.





© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9