מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

ghee – מילון אנגלי-עברי

מילים נרדפות: clarified butter, drawn butter
Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
ghee
(ש"ע) סוג של חמאה נוזלית העשוייה מחלב פרה או תאו הנמצאת בשימוש הבישול ההודי

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
גהי

גהי (ghee- נהגה 'גִי') היא חמאה מזוקקת הנמצאת בשימוש במטבח ההודי ובמטבח הלובי, המכילה פחות מוצקי חלב ביחס לחמאה רגילה. כדי להכין גהי מתיכים חמאה רגילה (בלי להביאה לרתיחה), מסירים את הקצף הנוצר מעל פני הנוזל, ומקררים אותו. החמאה נפרדת לחומר צלול וחומר עכור. החומר הצלול הוא הגהי. הגהי עמידה הרבה יותר מחמאה רגילה וניתכת ב-24 מעלות צלזיוס. כך ניתן לשמר שומן מן החי לאורך זמן ללא צורך בקירור. מלבד השימוש בגהי כמזון, היא משמשת באיור ודה כטיפול תרופתי באמצעות גהי מומסת המשמשת טיפות לאף.
חמאה מזוקקת מצויה גם במטבחים אחרים בעולם, תחת שם שונה. 
במטבח התימני והערבי, נקראת חמאה זו סאמנה. במטבח האתיופי, חמאה זו נקראת ניטֵר קיבֵה. בכל המטבחים השימוש בחמאה המזוקקת דומה לאופן השימוש של המטבח ההודי, למעט שימושים ייחודיים האופייניים למטבח הספציפי.

להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה

ghee – מילון אנגלי-אנגלי

מילים נרדפות: clarified butter, drawn butter
Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
ghee
n. type of liquid butter used in cooking in India which is made from the cow or buffalo milk and clarified by boiling

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Ghee
Ghee is a class of clarified butter that is originated in ancient India and is commonly used in South Asian cuisines, traditional medicine, and religious rituals.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
ghee

Noun
1. clarified butter used in Indian cookery
(hypernym) clarified butter, drawn butter


Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913)הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Ghee
(n.)
Butter clarified by boiling, and thus converted into a kind of oil.
  

Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913), edited by Noah Porter. About
The Glossary of the American Council on Science and Healthהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
ghee
Clarified butter or another oil used in Indian cooking.

 
clarified butter (drawn butter, ghee)
A translucent animal oil made from the product of heating (especially boiling) butter (especially butter from the milk of cows, buffaloes, and/or yaks) and removing milk-solid sediment.






© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9