קולינריה היא אומנות הבישול והאכילה, המהווה תת-תחום בגסטרונומיה. הקולינריה החלה את דרכה כאשר אכילה חדלה להיות צורך הישרדותי בלבד והפכה להיות מקור להנאה. בניגוד לאכילה הישרדותית ששמה דגש על כמות ומידת השובע, הקולינריה שמה דגש על טעם, מראה וריח.
קולינריה היא אומנות הבישול והאכילה, המהווה תת-תחום בגסטרונומיה. הקולינריה החלה את דרכה כאשר אכילה חדלה להיות צורך הישרדותי בלבד והפכה להיות מקור להנאה. בניגוד לאכילה הישרדותית ששמה דגש על כמות ומידת השובע, הקולינריה שמה דגש על טעם, מראה וריח.