מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

סינוסיטיס – מילון עברי-אנגלי

Babylon Hebrew-Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
סינוסיטיס
nm. sinusitis

סינוסיטיס – מילון עברי-עברי

Babylon Hebrew Thesaurusהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
סינוסיטיס
(ז') דלקת בסינוסים, דלקת הגת, מוגלה במערות האף

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
סינוסיטיס

סינוסיטיס (בכתיב לועזי: Sinusitis; בעברית: דלקת גַּת) היא דלקת של הגתות (הסינוסים). הגתות הן חללים בעצמות הגולגולת, תפקידם קשור ככל הנראה בתהודה ובהפחתת משקל של הגולגולת. דלקת גת היא דלקת של ציפוי אותם החללים, משמע, דלקת של הרירית שבתוך הגתות. קיימות ארבע גתות בדפנות הגולגולת:
  • גת הלסת (Maxillary sinus) וגת הַכְּבָרָה (Ethmoid sinus) – קיימות מלידה; גת הלסת מאווררת רק החל מגיל 4.
  • גת הַיָּתֵד (Sphenoid sinus) וגת המצח (Frontal sinus) - מתפתחות בגילאים 7-2.

הגתות הן כיסי אוויר המצופים באפיתל נשימתי, העשוי תאי אפיתל עם שׂעריות (Cilia) ותאי גביע (goblet cells) המייצרים ריר. תפקיד הריר להגן על ריריות האף והסינוסים. הריר המופרש בסינוסים מתנקז דרך הפתחים אל חללי האף ומשם מפונה אל לוע האף ונבלע מבלי שנרגיש. הגתות נפתחות לחלל האף ומתנקזות לכיוון הלוע האחורי (nasopharynx) ומשם ללוע התחתון. דלקת גת מתפתחת במצבים שבהם קיים ייצור מוגבר של ריר (למשל, זיהום נגיפי, המהווה את הסיבה השכיחה לדלקת), חסימת הפתחים ועיכוב בפעילות השׂעריות. גת הלסת (הסינוס המקסילרי) היא הפגיעה יותר לדלקת. למעשה בכל נזלת האזור מתמלא בהפרשה, כאשר לרוב יש ניקוז טבעי דרך פתחי הגתות. כאשר אין ניקוז, על רקע הנפיחות והחסימה המקומית, הרירית נעשית בצקתית ונפוחה, מפרישה ביתר ועלולה להתפתח דלקת.

דלקת גת יכולה להיות חריפה או כרונית, כאשר דלקת חריפה יכולה להיות חד פעמית. סינוסיטיס כרונית מוגדרת כדלקת ממושכת הנמשכת מעל שלושה חודשים.


להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה
ynet אנציקלופדיההורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
סינוסיטיס (Sinusitis)
 
סינוסיטיס, דלקת הרירית בסינוסים של הגולגולת, המתבטאת בעיקר בכאב ראש, הרגשת כובד בראש ורגישות באזור המערה הנגועה בחללי האף. תיתכן דלקת חריפה או כרונית, בדרך כלל כסיבוך של נזלת או הצטננות. במקרים של זיהום מטפלים בה בתרופות אנטיביוטיות, ולפעמים...



   רוצים לדעת עוד?







© כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט  




© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9