מיסו – מילון עברי-עברי
למסות
(פ')
להפוך מוצק לנוזל, להפשיר, להתיך, למסמס, להמיס, להבליע מומס בממס, לגרום להמסה, לערבב
מיסו
מיסוֹ (ב
יפנית: 味噌) הוא מאכל יפני מסורתי שמיוצר מתסיסת אורז, פולי סויה (או דגן אחר), מלח ושמרי קוג'י. המיסו נפוץ כמשחה סמיכה שמשמשת לרטבים, ממרחים, החמצת ירקות, השריית בשר וכבסיס למרק דאשי. היותו עשיר בחלבונים, ויטמינים ומינרלים מעניקה לו חשיבות תזונתית במטבח היפני. המיסו משמש להכנת מאכלים במטבח היפני המסורתי כמו גם בבישולים מודרניים ואף זכה להכרה עולמית. טעמו מלוח בעיקרו, אך מרכיבים וזמני תסיסה שונים, עשויים להשפיע על טעמו ועל צבעו.