מגררת – מילון עברי-עברי
לגרר
(פ')
לגרור, למשוך, לסחוב, להוליך בעקבותיו, לסחוף, לגרוף; לנסר, לחתוך במסור; לשפשף, לקרצף; לפורר, לרסק, להעביר במגררת, להפוך לגרגרים, לגרוס, לגרד, לטחון, ליצור פירורים
גררה
(נ')
מגררה, מזחלת, עגלת-שלג, עגלת-חורף; סרגל חישוב, מכשיר לחישוב שטחים; כוונת אחורית
מגררת
מִגרֶרֶת (נקראת גם:
מַגְרֶדֶת,
פֻּמְפִּיָּה) היא כלי בישול שמטרתו גירור מוצרי מזון לרצועות או ריסוקם לרסק. המגררת עשויה לרוב
נירוסטה (אף שישנן מגררות פלסטיק) ועל דפנותיה בליטות ששפתיהן חדות המשמשות לחיתוך, ובצמוד להן נקבים שדרכם עוברות פיסות המזון החתוך. המגררת מיוצרת בגדלים שונים: המגררות הגדולות משמשות להכנת המזון, והקטנות משמשות בעיקר בעת הגשת המזון לסועד - לרוב, מדובר במגררת לגירור גבינה מעל פסטה. כיום
מעבד המזון החשמלי מחליף את המגררת ברבים מתפקידי הקיצוץ, בעיקר כשנדרש עיבוד של כמות מזון גדולה. יש המעדיפים את המגררת על פניו כשנדרש מרקם מדויק, כדי להימנע מקיצוץ יתר.