מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

turmeric – מילון אנגלי-עברי

Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
turmeric
(ש"ע) כורכום (תבלין)

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
כורכום

כֻּרְכּום (שם מדעי: Curcuma longa, בעברית: כורכומה ארוכה) הוא צמח רב-שנתי במשפחת הזנגביליים. הוא בעל קנה שורש דמוי פקעתגבעולי הצמח יכולים להגיע עד לגובה של שלושה מטרים. הצמח בעל עלים גדולים, פורח בסתיו בשיבולת צפופה. הריבוי של צמח הכורכום נעשה על ידי חלוקת הפקעת.

להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה
Gali's Gastronomical Glossaryהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Turmeric
כורכום (תבלין)

turmeric – מילון אנגלי-אנגלי

Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
turmeric
n. East Indian plant whose aromatic subterranean stem (rhizome) in powdered form is used in several ways (in a seasoning such as curry, a yellow dye, and as a medicine); powdered form of this plant's rhizome; any one of several similar plants

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Turmeric
Turmeric (Curcuma longa) or or is a rhizomatous herbaceous perennial plant of the ginger family, Zingiberaceae. It is native to southwest India, requiring temperatures between 20 and 30 °C (68 and 86 °F) and a considerable amount of annual rainfall to thrive. Plants are gathered annually for their rhizomes and propagated from some of those rhizomes in the following season.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
turmeric

Noun
1. widely cultivated tropical plant of India having yellow flowers and a large aromatic deep yellow rhizome; source of a condiment and a yellow dye
(synonym) Curcuma longa, Curcuma domestica
(hypernym) herb, herbaceous plant
(member-holonym) Curcuma, genus Curcuma
2. ground dried rhizome of the turmeric plant used as seasoning
(hypernym) flavorer, flavourer, flavoring, flavouring, seasoner, seasoning
(part-holonym) Curcuma longa, Curcuma domestica


Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913)הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Turmeric
(n.)
The root or rootstock of the Curcuma longa. It is externally grayish, but internally of a deep, lively yellow or saffron color, and has a slight aromatic smell, and a bitterish, slightly acrid taste. It is used for a dye, a medicine, a condiment, and a chemical test.
  
 
(n.)
An East Indian plant of the genus Curcuma, of the Ginger family.
  
 
(a.)
Of or pertaining to turmeric; resembling, or obtained from, turmeric; specif., designating an acid obtained by the oxidation of turmerol.
  

Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913), edited by Noah Porter. About
Dictionary Of Cooking And Food Termsהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Turmeric
A rhizome that is often dried and ground. It is often used to spice and color dishes (bright yellow). It is used mainly in Indian and Southeast Asian cooking.





© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9