מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

purée – מילון אנגלי-עברי

Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
puree
(ש"ע) מחית, רסק (של תפוחי-אדמה או תפוחי-עץ), פירה
 
(פ') להכין מחית

Gali's Gastronomical Glossaryהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Puree
מחית, רסק, פירה
(פ') להכין מחית (למעוך)


purée – מילון אנגלי-אנגלי

Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
puree
n. dish made from cooked and crushed fruits or vegetables
 
v. prepare puree, make a dish of cooked and crushed fruits or vegetables

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Purée
A purée (or mash) is cooked food, usually vegetables or legumes, that has been ground, pressed, blended or sieved to the consistency of a soft creamy paste or thick liquid. Purées of specific foods are often known by specific names, e.g., mashed potatoes or apple sauce. The term is of French origin, where it meant in Old French (13th century) purified or refined.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
puree

Noun
1. food prepared by cooking and straining or processed in a blender
(hypernym) nutriment, nourishment, nutrition, sustenance, aliment, alimentation, victuals
(derivation) strain

Verb
1. rub through a strainer or process in an electric blender; "puree the vegetables for the baby"
(synonym) strain
(hypernym) rub
(classification) cooking, cookery, preparation


Babylon French-Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
purée
nf. paste, mash, puree

Babylon Italian-Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
purea
nf. mash, puree, blend





© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9