מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

pasteurization – מילון אנגלי-עברי

מילים נרדפות: sterilisation, sterilization
Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pasteurization (Amer.)
(ש"ע) פסטור, עיקור של חלב או נוזלים או מזונות אחרים בתהליך חימום בטמפרטורה גבוהה; עיקור נוזלים (בעיקר חלב) על פי שיטת פסטר; תהליך חימום של נוזלים (בעיקר חלב) לטמפרטורה גבוהה לזמן המספיק להשמדת החיידקים מבלי לפגום בטיב החלב או הנוזלים (גם pasteurisation)

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
פסטור

פִסטור הוא תהליך, הקרוי על שמו של לואי פסטר, ובו מחומם נוזל כדוגמת חלב במהירות עד קרוב לטמפרטורת הרתיחה ואז מקורר במהירות. מטרת התהליך היא להרוג נגיפים ואורגניזמים מזיקים כדוגמת חיידקיםפרוטוזואה ופטריות אשר נמצאים בנוזל מבלי לפגוע בטעמו או בערכו התזונתי. התהליך מאריך את חיי המדף של הנוזל.

להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה
ynet אנציקלופדיההורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
פיסטור (Pasteurization)
 
פיסטור, שיטה לחיטוי חומרי מזון ממיקרואורגניזמים. נקרא על שם ממציאו - לואי פסטר. האוכל שנועד לפיסטור מחומם עד 60 מעלות צלזיוס, טמפרטורה שיש בה די כדי להרוג את המיקרואורגניזמים אבל אינה חמה דיה להביאם לנקודת הרתיחה או לשנות את תכונותיהם הכימיות...



   רוצים לדעת עוד?







© כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט  

pasteurization – מילון אנגלי-אנגלי

מילים נרדפות: sterilisation, sterilization
Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pasteurization (Amer.)
n. partial sterilization of milk or other fluid through exposure to high temperatures; process of heating liquid (especially milk) to a high temperature in order to destroy harmful bacteria without substantially changing the flavor or composition or nutritious value of the liquid (also pasteurisation)

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Pasteurization
Pasteurization (American English) which is also spelt pasteurisation (British English) is a process that kills bacteria in liquid food.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pasteurization

Noun
1. partial sterilization of foods at a temperature that destroys harmful microorganisms without major changes in the chemistry of the food
(synonym) pasteurisation
(hypernym) sterilization, sterilisation
(derivation) pasteurize, pasteurise


Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913)הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Pasteurization
(n.)
A process devised by Pasteur for preventing or checking fermentation in fluids, such as wines, milk, etc., by exposure to a temperature of 140¡ F., thus destroying the vitality of the contained germs or ferments.
  

Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913), edited by Noah Porter. About
Free English-Vietnamese Dictionaryהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
pasteurization
pasteurization /,pæstərai'zeiʃn/
  • danh từ
    • sự diệt khuẩn theo phương pháp Pa-xtơ

    (C) 2007 www.TừĐiểnTiếngViệt.net







    © 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9