מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

meringue – מילון אנגלי-עברי

מילים נרדפות: topping
Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
meringue
(ש"ע) מקצפת, מרנג, עוגיית קצפת; סוכר בלול בקצפת ביצים, ביצים מוקצפות עם סוכר, קציפה, קצף מסוכר
 
(ש"ע) מרנגה, סוג מוזיקה שהתפתח בהאיטי וברפובליקה הדומיניקנית ומתאפיין בריבוי תופים וכלי הקשה שונים; סוג ריקוד מן האזור הקריבי

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
מקצפת

בתחום המגדנאות, מִקְצֶפֶת (מוכרת כמרַנג - Meringue) היא מסה מתוקה מאוד המשמשת כמרכיב מרכזי במוסים. המרנג מורכב מחלבוני ביצים המוקצפים במטרפה עם כמות כפולה (במשקל) של אבקת סוכר או סוכר. בחלק ממתכוני המרנג יש צורך בהוספת חומר מקשר, כמו קרם טרטר. למרנג לעתים קרובות מוסיפים תמציות טעם כמו וניל, שקדים וקוקוס. מרנג מתובל ואפוי מוגש לעתים קרובות כקינוח בפני עצמו.

עוגיות זילוף ממרנג שאליו הוסף טעם כלשהו או צבע מאכל ("נשיקות") נאפות בדרך כלל במשך זמן רב מאוד, לרוב למשך לילה שלם, בחום נמוך מאוד של כחמישים מעלות. הן לא אמורות להשחים כלל, אך עליהן להיות אווריריות, פריכות ויבשות מאוד. את המרנג האפוי אין לאחסן במקרר מכיוון שהוא יהפוך לרטוב ורך. ניתן אף לאפות מרנג למשך זמן קצר יותר של כשעתיים, בטמפרטורה של כמאה מעלות.

המרנג האפוי משמש גם כבסיס לקינוחים ועוגות כגון פבלובה ואלסקה אפויה. במקרים כאלה, ניתן לאפות את המרנג בחום גבוה יותר למשך זמן קצר יותר, התוצאה תהיה מרנג לח מבפנים ושחום מעל פני השטח. ישנם שפים שמוסיפים חומץ למרנג כדי שיישאר רטוב ולעיס מבפנים, במקום להשאיר את המרנג נא מבפנים. נהוג לזלף מעל לפאי הלימון הקלאסי מרנג ולאחר מכן להשחים אותו מעט בעזרת מבער ידני. למרנג ניתן להוסיף קקאו, כפי שנהוג למשל לשם הכנת עוגת הקונקורד ("רוקוקו").


להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה
Gali's Gastronomical Glossaryהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Meringue
"נשיקה", מקצפת, מרנג
חלבון מוקצף עם סוכר שנאפה עד להיותו קשה ופריך

 
Meringues
מקצפת, מרנג, "נשיקה"

meringue – מילון אנגלי-אנגלי

מילים נרדפות: topping
Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
meringue
n. delicate mixture of egg whites and sugar that is beaten stiff and browned in the oven and is usually used as a topping for pies and cakes, pastry made of a meringue shell that is filled with fruit or whipping cream
 
n. style of music developed in Haiti and the Dominican republic that is characterized by hand drums and percussion instruments; type of Caribbean dance

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Meringue
Meringue, (, ; ) is a type of dessert, often associated with French, Swiss, and Italian cuisine, made from whipped egg whites (or aquafaba) and sugar, and occasionally an acid such as lemon,  vinegar or cream of tartar. A binding agent such as salt, cornstarch or gelatin may also be added to the eggs. The addition of powdered sugar, which usually contains corn starch, to the uncooked meringue produces a pavlova, a national dish of Australia or New Zealand. The key to the formation of a good meringue is the formation of stiff peaks by denaturing the protein ovalbumin (a protein in the egg whites) via mechanical shear. Meringues are often flavoured with vanilla, a small amount of almond, or coconut, although if extracts of these are used and are based on an oil infusion, an excess of fat from the oil may inhibit the egg whites from forming a foam.

See more at Wikipedia.org...

 
Méringue
Méringue , also called méringue lente or méringue de salon (slow or salon méringue), is a music genre and national symbol in Haiti. It is a string-based style played on the luteguitar, and other string instruments unlike the primarily accordion-based merengue, and is generally sung in Haitian Creole and French, as well as in English and Spanish.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
meringue

Noun
1. sweet topping especially for pies made of beaten egg whites and sugar
(hypernym) topping


Babylon French-Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
meringue
nf. meringue, delicate mixture of egg whites and sugar that is beaten stiff and browned in the oven and is usually used as a topping for pies and cakes, pastry made of a meringue shell that is filled with fruit or whipping cream
 
meringuer
v. meringue

Babylon Portuguese-Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
meringue (m)
n. merengue, style of music developed in Haiti and the Dominican republic that is characterized by hand drums and percussion instruments; type of Caribbean dance; meringue





© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9