מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

curdling – מילון אנגלי-עברי

מילים נרדפות: activity, natural action, action, natural process
Babylon English-Hebrewהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
curdling
(ש"ע) קרישה, תהליך יצירת גושים מוצקים למחצה בנוזל; שלב בתהליך הייצור של גבינה בו חלבון החלב קזיאין מתגבש על ידי רנין או על ידי פעילות חומצתית
 
curdle
(פ') להקריש, להקפיא; להתגבן

Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
הגבנה

הגבנה היא תהליך בו יוצרים גֶּבֶן מחלב. תהליך ההגבנה מהווה חלק מתהליך יצירת גבינות.

להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה
Gali's Gastronomical Glossaryהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Curdle
(פ') להקריש, להתגבן, להקפיא, להפוך לחמוץ

curdling – מילון אנגלי-אנגלי

מילים נרדפות: activity, natural action, action, natural process
Babylon Englishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
curdling
n. clotting, process of forming moderately solid lumps in a liquid; phase in manufacturing of cheese when casein is clotted by rennet or acid activity
 
curdle
v. coagulate, congeal; freeze; go sour, turn into curd

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Curdling
In cookery, curdling is the breaking of an emulsion or colloid into large parts of different composition through the physico-chemical processes of flocculationcreaming, and coalescence. Curdling is intentional and desirable in making cheese and tofu; unintentional and undesirable in making sauces and custards. Curdling occurs naturally in milk if the milk is not used by the expiration date, or if the milk stays out in warm temperature. Milk is composed of several compounds, primarily fat, protein, and sugar. The protein in milk is normally suspended in a colloidal solution, which means that the small protein molecules float around freely and independently. These floating protein molecules refract light and contribute (with the suspended fat) to the white appearance of milk. Normally these protein molecules repel each other, allowing them to float about without clumping, but when the pH of their solution changes, they can attract one another and form clumps. This is what happens when milk curdles, as the pH drops and becomes more acidic, the protein (casein) molecules attract one another and become "curdles" floating in a solution of translucent whey. This clumping reaction happens more swiftly at warmer temperatures than it does at cold temperatures.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
curdling

Noun
1. the process of forming semisolid lumps in a liquid
(synonym) clotting, coagulation
(hypernym) natural process, natural action, action, activity
(hyponym) blood coagulation, blood clotting
(derivation) curdle

Adjective
1. turning into a solid mass; "I waited for her to materialize out of the clogging curdling crowd"
(participle) curdle

 
curdle

Verb
1. turn into curds; "curdled milk"
(synonym) clabber, clot
(antonym) homogenize, homogenise
(hypernym) change state, turn
(derivation) curdling, clotting, coagulation
2. go bad or sour; "The milk curdled"
(hypernym) spoil, go bad
(derivation) curdling, clotting, coagulation
3. turn from a liquid to a solid mass; "his blood curdled"
(hypernym) clot, coagulate
(derivation) curdling, clotting, coagulation


Babylon English-Czechהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
curdle
v. srazit se; nechat ztuhnout

Babylon English-Polishהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
curdle
Czas. warzyć się; zsiadać się; ściął jej krew w żyłach





© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9