מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

aioli – מילון אנגלי-עברי

מילים נרדפות: sauce
Gali's Gastronomical Glossaryהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Aioli
רוטב מיונז על בסיס שום (מקורו בפרובנס, צרפת)

aioli – מילון אנגלי-אנגלי

מילים נרדפות: sauce
English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Aioli
Aioli or aïoli ( or ; Provençal   or aiòli ; ) is a Provençal sauce made of garlicolive oilegg yolks, and lemon juice. There are many variations, such as excluding egg yolk or lemon juice, or adding other seasonings. It is usually served at room temperature. The name aioli (alhòli) comes from Provençal alh 'garlic' (< Latin allium) + òli 'oil' (< Latin oleum).

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
WordNet 2.0הורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
aioli

Noun
1. garlic mayonnaise
(synonym) aioli sauce, garlic sauce
(hypernym) sauce


Dictionary Of Cooking And Food Termsהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Aioli
A Provencal garlic-mayonnaise sauce. In fact, the name is derived from ail (garlic) and oli (oil). It is served with cold fish, eggs, salad, snails, and cold meat.





© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9