מילון אונליין

  חיפוש ברשת      מילון      חיפוש בפורום

 

Brunoise – מילון אנגלי-עברי

Gali's Gastronomical Glossaryהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Brunoise
ברונוואז - חיתוך בצורת קוביות (קטנות או גדולות לפי ההוראה, מצרפתית)


Brunoise – מילון אנגלי-אנגלי

English Wikipedia - The Free Encyclopediaהורד מילון בבילון 9 למחשב שלך
Brunoise
Brunoise is a culinary knife cut in which the food item is first julienned and then turned a quarter turn and diced again, producing cubes of about 3 mm or less on each side, or 1/8-inch dice. In France, a "brunoise" cut is smaller, 1 to 2 mm on each side, or 1/16-inch dice. Some typical vegetables for a brunoise are carrotsceleryleeks, and turnips. The diced vegetables are blanched briefly in salty boiling water and then submerged in salted ice water for a few seconds to set the color. The brunoise is used as a garnish in many dishes; it is often used to garnish consommé. A brunoise should be consistent in size and shape, as this helps to create a pleasing and professional presentation.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License




© 2007 מילון G בבילון אונליין - נתמך ע"י מילון בבילון 9