קלמנטינה – מילון עברי-עברי
קלמנטינה
(נ')
מין פרי הדר, מנדרינה, תפוז קטן
קלמנטינה
קלֶמֶנטינה (
שם מדעי: Citrus × aurantium) היא זן של פרי הדר הדומה בצורתו, צבעו וטעמו לתפוז. הקלמנטינה נוצרה מהכלאה שביצע במאה ה-19 הכומר הצרפתי-אלג'יראי, קלמנט רודיה (Clement Rodier). הוא הכליא טנג'רין (זן של מנדרינה) ים תיכוני עם חושחש (עץ הדר שפריו אינו אכיל ושגזעו משמש כ"כנה" כלומר בסיס הרכבת עצי הדר אחרים). הפרי שהתקבל נקרא על שמו: קלמנטינה. כמו כל פירות ההדר גם הקלמנטינה מכילה
ויטמין C. קליפת הקלמנטינה צהובה-כתומה. בפרי 9 - 20 פלחים, המכילים בקבוקוני מיץ ועטופים בקליפה דקה. הגרעינים קרובים למרכז הפרי. טעמה מתוק חמצמץ. עונת הבשלות של הקלמנטינה היא בחודשים אוקטובר-נובמבר. ערכה התזונתי של הקלמנטינה (ל-100 גרם) הוא 45 קלוריות, 10 גרם סוכר, 175 מיליגרם אשלגן, 45 מיליגרם ויטמין C, וסיבים תזונתיים 2.3 גרם.
מנדרינה (Citrus reticulata)
מנדרינה, מין עץ פרי מהסוג הדר. מוצאו מדרום אסיה. נראה שהשם ניתן לעץ כיוון שנחשב בעבר לפרי של אצילים (מנדרינים) סיניים. גובה העץ בינוני. הענפים והקוצים דקים. פטוטרת העלה אינה מורחבת והיא חסרת כנפיים. הפרחים לבנים. הפרי פחוס או כדורי, ממדיו קטנים...