נצרת – מילון עברי-עברי
נצרת
(ש"ע)
שם עיר בישראל; עיר הולדתו של ישו הנוצרי
לנצור
(פ')
להוקיר, לשמור על זכר-; לנעול, לסגור בנצרה, למנוע הפעלת מנגנון ירי; לשמור, לנטור, להגן
נצרה
(נ')
התקן בטיחות בכלי נשק, התקן ביטחון בפצצה, התקן הנוצר מנגנון הפעלה, התקן נצירה
נצרת
נָצְרַת (
ערבית أَلنَّاصِرَة, תעתיק מדויק: אלנָּאצִרַה, תעתיק חופשי: א-נָּאסִירַה; לטינית Nazara) היא עיר עתיקה במחוז הצפון בישראל, וכיום היא העיר הערבית הגדולה בארץ. באמצע שנת 2010 התגוררו בעיר כ-72,500 איש, כולם ערבים, כ-70% מהם מוסלמים ויתרתם נוצרים. נצרת היא מרכז כלכלי, פוליטי, תקשורתי ותרבותי ראשון במעלה בקרב ערביי ישראל, והיא סמן חשוב להלך הרוח במגזר הערבי בישראל. מדי שנה מהווים אירועי יום האדמה והפגנות האחד במאי תזכורת לעובדה זו, וחלק ניכר מאירועי אוקטובר 2000 התחולל בעיר. אזור נצרת היה נושב כבר בתקופה ה
פרהיסטורית כפי שמעידים ממצאים שהתגלו במערת קדומים על הר הקפיצה שבדרום העיר. בתקופת בית שני התקיים בנצרת יישוב קטן, ועד לתקופה הביזנטית היא הייתה עיר יהודית. עם הכיבוש הצלבני עלתה חשיבותה של העיר, היא הייתה לבירת דיוקסיה קתולית וקמו בה כנסיות. לאחר מכן ידעה העיר עליות ומורדות, וזכתה לתקופת שגשוג של ממש רק במהלך המאה ה-19, כאשר מעצמות אירופה החלו מגלות בה עניין. בתקופה זו ובמהלך המחצית הראשונה של המאה ה-20 הוקמו בעיר כנסיות, מנזרים ומוסדות חינוך ובריאות רבים.
נצרת (Nazareth)
נצרת, עיר ערבית בדרום הגליל התחתון, בשקע שבין הרי נצרת, כעשרה ק"מ מצפון לעפולה. עיר זו מקודשת לנוצרים, שכן לפי "הברית החדשה" בה גדל ישוע הנוצרי והתחנך, ובה חיו מרים, אמו ובעלה, יוסף הנגר. משם העיר נגזרה המלה "נצרות".
נצרת היא העיר...