לטינית – מילון עברי-עברי
לטינית
(נ')
הלשון הרומית הקלאסית, אם הלשונות האירופאיות
טינית
(נ')
פלסטלינה, חומר בצקי שאינו מתקשה, תחליף חמר לתרגול, חומר כיור
לטיני
(ת')
שמקורו ברומי, שמוצאו מאיטליה הקדומה, השייך ללטיום (באיטליה)
לטינית
לטינית (
Lingua latīna, תעתיק: "לִינְגְּוַּה לַטִינַה"), או בשמה האחר
רומית, היא
שפה מתוך קבוצת השפות האיטליות של משפחת השפות ההודו-אירופאיות. בתחילה נודעה הלטינית כשפת האזור במרכז חצי האי האיטלקי, האזור בו נמצאת העיר רומא, המכונה לטיום (כיום, מחוז לאציו באיטליה), אך מאוחר יותר כשהפכה לשפתה הרשמית של האימפריה הרומית, הופצה הלטינית באמצעות כיבושי הקיסרות לכל רחבי האימפריה. כיום הלטינית אינה שפה מדוברת, אם כי נעשים ניסיונות להחיות אותה. מהלטינית המדוברת המכונה
וולגרית ("עממית"), שהפיצו המתיישבים והחיילים הרומאים בשטחי האימפריה, התפתחו כל השפות הרומאניות המודרניות, בהן רומנית, איטלקית, ספרדית וצרפתית. כיום לטינית היא השפה הרשמית בקריית הוותיקן והשפה הרשמית של הכנסייה הקתולית בכלל. גם כשחדלה להיות שפה מדוברת, הוסיפה לשמש בכתיבת ספרות משפטית, מדעית ודתית, ולצורכי תקשורת בין מדינות שונות באירופה. השפעת הלטינית עדיין ניכרת בתחום הרפואה, האסטרונומיה ובתחומי מדע אחרים. כמו כן, מילים לטיניות חדרו לאוצר המילים של שפות רבות, בעיקר מונחים מדעיים וטכנולוגיים. בחלק מארצות אירופה השפה הלטינית עדיין נלמדת בבתי הספר, אם כי נוהג זה הולך ונעלם. באוניברסיטאות ברחבי העולם (בהן בישראל) מקובל להקדיש ללימודי לטינית ויוונית עתיקה חוג מיוחד במסגרת מדעי הרוח, המכונה לימודים קלאסיים.
לטינית (Latin)
לטינית, לשון השייכת לענף האיטלקי-רומני של משפחת השפות ההודו-אירופיות. במקורה - שפתם של בני העיר רומא, ועל כן נקראת גם "רומית". השם "לטינית" מקורו בשמו של חבל לטיום בו שוכנת רומא, שאליו התפשט השימוש בשפה מרומא.
במאה ה-1 לספירה הייתה...