גלוטן – מילון עברי-עברי
גלוטן
(ז')
דבקן, חלבון בלתי מסיס במים המצוי באופן טבעי בעיקר בבגרגרי חיטה ובגרגרי דגנים (כמו כן בשעורה, בשיפון, בכוסמין ובשיבולת שועל) המקנה לבצק את דביקותו וגמישותו
גלוטן
גְלוּטֵן (
Gluten; בעברית
דִּבְקָן) הוא
חלבון המצוי בעיקר בדגנים, כחיטה, שעורה, שיפון וכוסמין. ייחודו של הגלוטן הוא היותו בלתי מסיס במים - תכונה המקנה לו את היכולת ליצור לחם. גלוטן הוא חלבון התשמורת העיקרי בגרגר החיטה, ורכיבי הגלוטן השונים מהווים כ-90% מהחלבון בגרגיר החיטה.